Torsdagssoppa imorgon
Soppa från Lena Falkheden mellan kl 17:15 – 18:45. Sedan kl 19:00 presentation och samtal med Julia Chronholm om Kultursystemsprojektet Samverkan Bottnafjorden.
Välkomna!
Lena <lena.falkheden@gmail.com>
Hej igen
Ägg från mina höns finns i butiken. Det får gå ute, får mat från Klevs gård, havre från gården och extra smask varje dag. Är av lantrasen Hedemora, dvärgkochin och maran. 6-pack 25kr, 12-pack 50kr.
Vill påminna om att det finns nötfärs från ekologiska naturbeteskor i frysen. Under v.6 kommer vi att få hem mer kött och vill någon beställa eller köpa kött får ni gärna höra av er, 070-5417474.
Jag kommer att baka till onsdag den 5/2, levernas på eftermiddagen. Beställ senast måndag kl.15. smsa 070-5417474.
Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Degarna blandas för hand, är långjästa och bakas i stenugn.
Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp.
Denna vecka bakar jag:
-Speltbröd: Spelt (=dinkel), vatten, fullkornsspelt, surdeg på råg och spelt, havssalt. 60:-
-Dravbröd: Vatten, Lantvete Lögen, virvlad fulkornsråg, surdeg på råg, drav, havssalt. 62:-
-Rågbröd: Vatten, rågmjöl (virvlat fullkornsmjöl, siktad råg och fullkornsråg), surdeg på råg, havssalt. 62:-
-Kanelbulle: Lantvete, mjölk, smör, socker, kanel, jäst*, havssalt. *ej eko. 25:-
Tänk på att märkta bröd är beställda. För att säkert få bröd beställ i ert namn.
====
Sen skulle jag vilja få lite hjälp av er medlemmar, vad har ni för önskemål på vad ni skulle ha i sortimentet som jag bakar Vilka småkakor, vill ni ha kolor, frallor, baguetter, skorpor, mjuka kakor, chokladbollar etc.? Vilken dag i veckan helst, hur ofta mm? Skriv till epostadressen nedan.
====
Den 25e februari (Fettisdagen) kommer jag ha semmelcafé i cafét på eftermiddagen. Klassiska semlor, veganska semlor och några inte fullt så traditionella! Mer info kommer.
/ Johanna <johanna.nylen@live.se>