Läsfebak i Bottna Sockenstuga
söndag 8 mars kl 14:00
Värd: Per Persson <per.persson@bottna.se>
Surdegsbröd
Jag bakar bröd till den 12/3,
- Virvelvind: Vatten, Spelt (=dinkel) (virvlad fullkorn och sikt), surdeg på råg och spelt, havssalt. 65:-
- Ölandsbröd: Vatten, virvlat öländskt lantvete (finmalt fullkrornsmjöl), siktat öländskt lantvete, surdeg på råg och lantvete, havvssalt. 65:-
- Rostad råg: Vatten, Lantvete Lögen, fullkornsråg, surdeg på råg, havssalt. 60:-
Degarna blandas för hand, är långjästa och bakas i stenugn.
Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp.
Beställ via sms till 070-5417474 senast tisdag kl.9 för att degarna skall hinna jäsa.
Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Kulturspannmål har högre näringvärde än moderna sorter och spannmål är en klimatsmart källa till protein.
/Johanna Nylén <johanna.nylen@live.se>
Påminnelse om reko-ring på torsdag!

Smaka på microgrönt av Near by Food och så är Ödsmåls örtagård med den här gången.
Varorna hämtas vid 17.45-18.15, den 12/3 på parkeringen, KKV-b, skärholmen
Lördagsmys med Film på Evja Folkets Hus
lördag den 14. mars klo. 18.00
Vi serverar hembakt knäckebröd och soppa, kaffe, kaka och dricka.
Filmen ”Imorgon” visas. Det är en fransk dokumentär film av Cyril Dion.
Vi får möter folk från 10 olika länder som ägnar sitt liv åt att rädda vår planet. Filmen vill inte skrämma eller fördöma dem som ignorera miljöproblem. Istället visas det positiva exempel på människor och samhällen som skapar sina egna lokala lösningar. I filmen visas även olika möjligheter för framtida bank-, val- och skolsystem.
Anmäl dig snart till Ina. Tel. 0723415225 eller evjaina@live.se
Det finns bara 22 platser. Inträde: 0 kronor……………Ta med en filt om du/ni är lättfrysen.
Välkomna! Hälsningar från Evja Folkets hus styrelsen.
Emelie
Tossene Bygdegård – Söndag 15 mars kl 17.00
Bodil Tingsby presenterar filmen om Emilie Flygare-Carlén
Inträde 100 kr
Kaffe och hembakt ingår