Johannas bröd i veckan + Reko-ring på torsdag

Bröd & bullar

Jag bakar till torsdag 5/11. Lämnas runt kl.18

OBS! Beställ senast tisdag kl.8 för att degarna skall hinna jäsa.

 Erbjuder jag surdegsbröd:
Rostad råg: Vatten, Lantvete ”Dalarna”, fullkornsråg ”Amilo”, surdeg på råg, havssalt. 60:- 

Lantbröd: Lantvete ”Dalarna”, vatten, surdeg på råg, fullkornsråg ”Amilo”, virvlat spelt, havssalt. 60:-

Lantbröd och rostad råg går att få som fralla, 15kr/st eller 4 för 50:-

-Kanellängd: Lantmjölk, Lantvete ”Dalarna”, råsocker, smör, ägg, jäst, havssalt. 85:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, kanel, lantvete. Penslas med sockerlag och dekoreras med pärlsocker.

Kanelbulle: Lantvete ”Dalarna”, lantmjölk,  råsocker, smör, ägg, jäst, havssalt. 30:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, kanel, lantvete. Penslas med sockerlag.  

Rabarberkompottbulle: Växtbaserad, 30:-
Lantvete ”Dalarna”, Havremjölk, rapsolja, råsocker, kardemumma, havssalt, jäst. 

Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Kulturspannmål har högre näringvärde än moderna sorter och spannmål är en klimatsmart källa till protein.
Degarna varsamt i maskin eller för hand, är långjästa och bakas i stenugn.
Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp. 

 För att beställa via SMS, nr 070-5417474 . Skriv att du vill ha det i butiken.

/Johanna
johanna.nylen@live.se


Reko-ring på torsdag

Nu är det dags igen. Kika in på https://www.facebook.com/groups/588295001712450/ för att se vad som erbjuds denna gång. Gör inlägg med beställning på respektive inlägg eller skicka sms till angivet mob.nr och kom sen till utlämningen på KKV-B, Skärholmen mellan kl.17.45-18.15 tosdagen 5 nov.