Jag bakar bröd till den 20/2, lämnas i butiken på förmiddagen.

–Virvelvind: Vatten, Spelt (=dinkel) (virvlad fullkorn och sikt), surdeg på råg och spelt, havssalt. 65:-
–Dravbröd: Vatten, Lantvete Lögen, virvlad fulkornsråg, surdeg på råg, drav, havssalt. 62:-
–Rostad råg: Vatten, Lantvete Lögen, fullkornsråg, surdeg på råg, havssalt. 60:-
Degarna blandas för hand, är långjästa och bakas i stenugn.
Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp.
Beställ via sms till 070-5417474 senast tisdag kl.9 för att degarna skall hinna jäsa.
Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Kulturspannmål har högre näringvärde än moderna sorter och spannmål är en klimatsmart källa till protein.
/ Johanna Nylén <johanna.nylen@live.se>