Bröd & bullar
Jag bakar till torsdag 5/11. Lämnas runt kl.18
OBS! Beställ senast tisdag kl.8 för att degarna skall hinna jäsa.
Erbjuder jag surdegsbröd:
–Rostad råg: Vatten, Lantvete ”Dalarna”, fullkornsråg ”Amilo”, surdeg på råg, havssalt. 60:-
–Lantbröd: Lantvete ”Dalarna”, vatten, surdeg på råg, fullkornsråg ”Amilo”, virvlat spelt, havssalt. 60:-
Lantbröd och rostad råg går att få som fralla, 15kr/st eller 4 för 50:-
-Kanellängd: Lantmjölk, Lantvete ”Dalarna”, råsocker, smör, ägg, jäst, havssalt. 85:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, kanel, lantvete. Penslas med sockerlag och dekoreras med pärlsocker.
–Kanelbulle: Lantvete ”Dalarna”, lantmjölk, råsocker, smör, ägg, jäst, havssalt. 30:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, kanel, lantvete. Penslas med sockerlag.
–Rabarberkompottbulle: Växtbaserad, 30:-
Lantvete ”Dalarna”, Havremjölk, rapsolja, råsocker, kardemumma, havssalt, jäst.
Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Kulturspannmål har högre näringvärde än moderna sorter och spannmål är en klimatsmart källa till protein.
Degarna varsamt i maskin eller för hand, är långjästa och bakas i stenugn.
Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp.
För att beställa via SMS, nr 070-5417474 . Skriv att du vill ha det i butiken.
/Johanna
johanna.nylen@live.se
Reko-ring på torsdag
Nu är det dags igen. Kika in på https://www.facebook.com/
